آموزش صفر تا صد پرورش عقرب ، تولید زهر و تکثیر عقرب
شما با مطالعه این مقاله می توانید تمام نکاتی را که در زمینه پرورش عقرب برای راه اندازی مزرعه پرورشی خود نیاز دارید را بیاموزید. ابتدا به مرور توضیحات کلی در خصوص عقرب ها می پردازیم و سپس نکات مربوط به راه اندازی مزرعه پرورش عقرب و سم گیری از عقرب ها را یادآوری میکنم
دوره آموزشی تکثیر و پرورش عقرب
آشنایی کلی با عقرب ها:
اکثر مردم به دلایل قابل توجیهی عقرب ها را دوست ندارند. عقرب ها شکل ترسناکی دارند و از سوی دیگر، فکرمیکنن نیش آنها کشنده است ؛ هر چند می توان گفت، درباره خطرناک بودن نیش عقرب، همواره مبالغاتی صورت گرفته است، زیرا از میان هزاران نوع عقرب فقط زهر ۲۰ نوع عقرب قادر به کشتن انسان است آنهم به شرطی کشنده است که حساسیت بر بیمار نشان دهد که آنهم بخاطر حساسیت.
بیمار با مراجعه به پزشک باید درخواست تزریق آمپول زد حساسیت کند اما در برخی از شهرها بخاطر معلومات پائین، پزشکهای عمومی متاسفانه اقدام به تزریق پاد زهر را اقدام مقتضی میدانند. عقربها تنها موجوداتی هستند که اشعه رادیو اکتیویته تاثیری به آنها ندارد. این بدان معناست که در اثر انفجار بمب اتم هم زنده می مانند.
شکل ظاهری عقرب ها:
عقرب ها رنگ های مختلفی مثل زرد متمایل به قهوه ای، قهوه ای، خاکستری و سیاه دارند
عقرب ها در ناحیه دهان پرزهایی دارند که به صورت فیلتر عمل می کنند و از ورود ذرات غذایی کوچک به مری جلوگیری می کنند زیرا مواد خارجی فقط به صورت مایع وارد شوند.
این جانوران چنگال های خارداری دارند که در واقع قسمتی از دهان آن ها محسوب می شوند.آن ها قادرند که ماده سمی از قسمت عقب بدنشان به طرف طعمه بپاشند.
گونه های خطرناک عقرب :
از حدود ۲۰۰ گونه متفاوت عقرب که در سراسر دنیا پراکندهاند فقط حدود ۲۰ گونهٔ آنها سمی هستند و در ایران سه گونه عقرب خطرناک وجود دارد که گزارشهایی از مرگ بر اثر گزش آنها وجود دارد:
۱- «همی اسکورپیوس لپتوروس» که عقربی زرد رنگ و کوچک است. نرها دمی بلند دارند. این عقرب در نواحی جنوبی و جنوب غربی بسیار فراوان است و در خوزستان به آن «گادیم یاگادیوم» میگویند.
۲- «کمپسوبوتوس ماتهیزنی» که دارای اندازهای بسیار کوچک و بدنی باریک به رنگ زرد یا آجری است. این گونه هم در نواحی جنوبی به ویژه در خوزستان فراوان است. سم این دو گونه عقرب میتواند گلبولهای قرمز خون را تخریب کند.
۳- «آندرکتونوس کراسیکودا» که جثهای درشتتر از دو گونه قبلی دارد و رنگ آن سیاه یا قهوهای تیره است.
۴- عقرب مهمان معروف به هوتنتو سالسی. این عقرب زرد رنگ و دو بند دم و نوک سر آن سیاه میباشد و از گونهای ذکر شده بالا بسیار بزرگتر است. عقرب هوتنتو سالسی با زهردهی بسیار بالا در تخلیه با عقرب شاخ زاگرس برابری میکند و زهر بسیاز زیادی دارد.
۵- عقرب Hottentottazagrosensis معروف به شاخ زاگرس. این عقرب سیاه رنگ و با قدی کشیده بالغ بر ۱۲ الی ۱۵ سانت میباشد و در رده سالسی میباشد. شاخ زاگرس عقربی تنها پرست میباشد و اجازه نمیدهد عقرب دیگری وارد لانه او شود. زهر بسیار زیادی دارد که میشود که هر صد تا صد و بیست عدد یک گرم زهر مایع تخلیه شود.
خطرناکترین انواع عقرب
برخلاف شایعهای که میگوید خطرناک بودن عقرب به رنگ آن بستگی دارد و در برخی از نقاط ایران معتقدند که عقرب زرد خطرناک است و در برخی از نقاط دیگر عقرب سیاه را خطرناک میدانند، این ارزیابی قابل قبول نیست و رنگ عقرب هیچ نقشی در غلظت سم یا خطرناک بودن آن ندارد. میتوان گفت که سم عقربهای نواحی خشک و گرمسیر در ایران دارای غلظت بالایی است.
خوشبختانه خطرناکترین عقربها هم هنگام گزش انسان معمولاً تمامی سم خود را تزریق نمیکنند؛ زیرا عقرب در مصرف سم صرفهجویی میکند و همیشه در گزش اول با تزریق مختصری آنزیم سعی در دور کردن دشمن دارد ولی چنانچه اسیر شود و راه فراری نداشته باشد، مجبور به تزریق سم اصلی خود میشود. عقرب برای جایگزینی سم خود نیاز به تغذیه بیشتر دارد و برای همین زیاد مایل نیست که سم خود را هدر دهد.
همین امروز مزرعه پروش عقرب خود را راه اندازی کنید
مشاوره تخصصی و رایگان است، تا مهارت جویان دوره و بازار کار را کیفیتسنجی کنند