تولید مثل و تکثیر عقرب
عقرب ها به طور کل از دوران نوزادی تا رسیدن به سن بلوغ که حدود ۳ سال طول می کشد ۸ تا ۱۰ بار پوست اندازی می کنند.
در مرحله بلوغ عمل این هورمون تحت تاثیر هورمون مخالف متوقف میشود.
مرحله بلوغ در ماده با رشد کامل و آمادگی جانور برای جفت گیری در نر با پیداش اندام پاراکسیال آغاز می شود.
ظهور و ویژگی بلوغ در مرحله لاروی (نئوتنی) در عقرب ها نادر است.

تولید مثل و تکثیر عقرب
عقربها زندهزا بوده و اغلب از نیمه تابستان تا نیمه پاییز میزایند و تعداد نوزادها بسته به نوع عقرب از ۲ تا ۹۰ عدد متغیر است. در برخی از انواع عقربها، نوزادان با سر خارج میشوند و در برخی دیگر نوزادان از دم.
نوزادان پس از تولد خود را به سطح پشتی بدن مادر میرسانند و دست کم تا زمان نخستین پوستاندازی نوزادان بر پشت عقرب مادر جابجا میشوند. در این هنگام اغلب به علت گرسنگی و نبود غذا، عقرب مادر از چند نوزاد خود به عنوان غذا استفاده میکند و بالعکس تغذیه بچهها از مادرشان.
پوست اندازی و مراحل مختلف رشد نوزاد
نوزاد عقرب که آنرا لارو می نامند در مرحله اول رشد بدون دهان و مخرج باز است و از زرده ی موجود در بدن تغذیه میکند. پاها به جای پنجه، بادکشی دارد که به وسیله آن نوزاد در پشت مادر قرار می گیرد. مجرای سمی نیز مجرای خروج ندارد.
کارن ها و خارک ها کاملا شکل نگرفته اند. مرحله دوم رشد (پرونمف) معمولا پس از یک هفته و با اولین پوست اندازی نوزاد در پشت مادر شروع میشود. عقرب ها اگرچه مانند حشرات دگردیسی ندارند اما برخی از اصطلاحات مربوط به مراحل رشد حشرات درباره این جانوران هم به کار می برند.
در این مرحله از رشد، نوزاد شکل کاملتری به خود می گیرد اما هنوز نسبت به عقرب بالغ اختلاف هایی دارد. این اختلاف ها در تمام پوست اندازی کم و بیش دیده می شود و نسبت به نوع عقرب ها متفاوت است.
مثلا در آندرکتونوس-کراسیکو با بالا رفتن سن نوزاد به تعداد خارک های سیخک بازی تارس پاها اضافه می شود. حفره های تریکو برتی نیز در مراحل اولیه رشد در تمام عقرب های بزرگ و به سهولت قابل رویت است.
در مرحله پرونمف انواع عقرب های تیرهبوتیده، به جای چهار تریکوبتری در سطح داخلی فمور، سه تریکوبتری دیده می شود که تعداد آن در پوست اندازی بعد کامل میشود.
در مرحله سوم رشد (نمف)که پس از دومین پوست اندازی است، عقرب شکل کاملتری به خود میگیرد. در مرحله نمف جانور در سال اول ۴ تا ۵ بار و در سال دوم ۲ بار دیگر برای ادامه رشد پوست اندازی می کند. احتمالا تعویض پوست تحت تاثیر نوع هورمون داخلی است.

همین امروز مزرعه پروش عقرب خود را راه اندازی کنید
مشاوره تخصصی و رایگان است، تا مهارت جویان دوره و بازار کار را کیفیتسنجی کنند